Banca Naţională vrea să afle mai multe despre necesităţile utilizatorilor de date statistice privind sectorul extern

Banca Naţională a Moldovei este instituţia publică ce are atribuţii de elaborare, analiză şi publicare a statisticii Conturilor internaționale privind evoluția sectorului  extern (Balanța de plăți, Poziția investițională internațională și Datoria externă).

În vederea îmbunătăţirii acestor statistici, BNM a elaborat și a publicat pe pagina sa web oficială Chestionarul utilizatorului de date statistice privind sectorul extern al Republicii Moldova. Astfel, se intenţionează o înțelegere mai bună a necesităţilor utilizatorilor.

Acest chestionar este actual datorită interesului sporit față de statistica sectorului extern.

Economia Republicii Moldova este una deschisă, astfel încât sectorul extern are implicații majore asupra ei și scoate în evidenţă problemele sale structurale. O provocare  în acest sens este de a trece de la o creştere economică bazată pe consum la una susţinută de investiţii, producţie şi exporturi, aceşti indicatori fiind urmăriţi şi de către partenerii de dezvoltare, scrie bnm.md.

Chestionarul a fost lansat pentru toţi utilizatorii de date statistice privind sectorul extern, indiferent de sfera lor de activitate şi scopul de utilizare a acestor date. Respondenții îl pot accesa în trei versiuni lingvistice – română, engleză și rusă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu