Banca Naţională a Moldovei: Conturile uzinei din Râbniţa nu au fost blocate

Embed:

Banca Naţională a Moldovei dezminte informaţia tirajată de presa din stânga Nistrului cu privire la blocarea conturilor celor mai mari întreprinderi din regiunea transnistreană, printre care şi Uzina Metalurgică din Râbniţa. Potrivit BNM, din data de 1 iunie, contul unui singur agent economic din cei 420 din stânga Nistrului, a fost suspendat temporar la solicitarea fiscului, din cauza datoriilor acumulate.

Alte două conturi au fost închise din cauza activităţii netransparente a persoanelor juridice care nu au putut justifica provenienţa banilor. Într-un alt caz, deschiderea conturilor a fost refuzată pe motiv că lipseau actele necesare.

BNM a precizat că, potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Rîbnița nu are, nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal.

Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media. Presa de la Tiraspol a scris că mai multe companii din stânga Nistrului au conturile bancare blocate.

Din această cauză şi-ar fi suspendat activitatea pentru o perioadă, deoarece nu pot cumpăra mărfuri şi nu pot efectua transferuri către partenerii străini.

Lasă un comentariu