Banca Mondială va oferi un grant de 70 de milioane de euro pentru conectarea Moldovei la rețeaua de energie electrică a României

Embed:

Țara noastră va primi un grant în valoare de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru conectarea Moldovei la rețeaua de energie electrică a României. Din aceşti bani se va amenaja o linie de transport a curentului la Vulcăneşti. Cabinetul de miniștri a aprobat un acord în acest sens, iar lucrările vor începe anul viitor.

"Se vor face toate lucrările de pregătire, astfel încât în viitorul apropiat, să începe proiectul propriu-zis. Noi vom avea o alternativă la energia electrică pe care o cumpărăm astăzi", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Grantul va fi acordat pentru o perioadă de 15 ani. Pentru ca ţara noastră să poată transporta energie electrică din România e nevoie de implementarea unui proiect al cărui cost ajunge la 270 de milioane de euro.

Lucrările vor fi cofinanțate de BERD, Banca Mondială și Uniunea Europeană. Anterior, cele două instituţii financiare au acordat autorităţilor de la Chişinău câteva 80 de milioane de euro. Acum, Moldova cumpără energie electrică de la Centrala Cuciurgan din stânga Nistrului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu