Banca Mondială va acorda Moldovei un milion de dolari pentru educaţia rurală

Banca Mondială sprijină reforma Educaţiei în Moldova. Astăzi, instituţia a aprobat o finanţare suplimentară în sumă de un milion dolari pentru Proiectul "Educaţia de calitate în mediul rural din Moldova". Acest bani vor contribui la calitatea educaţiei elevilor din sate.

Directorul Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck, afirmă că succesul pe termen lung rezidă în generaţia tânără. Oficialul spune că o forţă de muncă cu un nivel înalt de educaţie va atrage investiţii în Moldova.

"Generaţia nouă poate face ţara prosperă, doar dacă beneficiază de aptitudini şi educaţie de calitate de care se bucură semenii lor din Berlin, Bucureşti sau Varşovia. O forţă de muncă cu un nivel înalt de educaţie va ajuta Moldova să fie favorabilă pentru investiţii, va duce la crearea locurilor de muncă şi ameliorarea mediului de afaceri", a declarat Abdoulaye Seck.

Banii vor fi investiţi în tehnica pentru şcoli, elaborarea unei noi scheme de remunerare a profesorilor, implementarea noii formule de finanţare în educaţie şi susţinerea participării Moldovei în evaluările internaţionale.

Până în prezent, proiectul "Educaţia de calitate în mediul rural din Moldova" a instruit întregul corp didactic şcolar, care cuprinde 35.000 persoane, a tipărit peste 300 mii manuale noi, 1.200 şcoli moldoveneşti au beneficiat de echipament şi material didactic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu