Banca de Economii cere Procuraturii Generale cercetarea penală a fostului preşedinte al instituţiei, Viorel Ţopa

Embed:

Reprezentanţii Băncii de Economii cer Procuraturii Generale să înceapă urmărirea penală împotriva fostului director al instituţiei, omul de afaceri Viorel Ţopa. În plângerea înaintată oamenilor legii Ţopa este învinuit că ar fi adus băncii, acum zece ani, un prejudiciu de 11 milioane de lei după ce a acordat credite unei companii. Ţopa neagă acuzaţiile şi spune că dosarul este pornit la comanda lui Plahotniuc.

Administraţia Băncii de Economii a depus plângerea împotriva lui Viorel Ţopa la puţin timp de la izbucnirea scandalului dintre Vladimir Plahotniuc şi Sergiu Mocanu. Ofiţerii Anticorupţie spun că, pe moment, fostul director al băncii nu are nici calitate de bănuit, nici de învinuit.

Viorel Ţopa este acuzat de către reprezentanţii Băncii de Economii că ar fi facilitat acordarea unor credite Companiei „Air Moldova International”, care nu a mai rambursat însă sumele împrumutate, adică peste 11 milioane de lei. Compania Air Moldova Internaţional era condusă în acea perioadă de Victor Ţopa, care alături de Viorel Ţopa s-a aflat printre oamenii de afaceri care l-au acuzat pe Vladimir Plahotniuc că ar fi creat o structură mafiotă prin care ar controla mai multe instituţii ale statului.

Lasă un comentariu