Bălţenii protestează în faţa Primăriei, unde Consiliul Municipal discută Proiectul Bugetului pentru 2019: JOS MAFIA!

Embed:

Peste 300 de oameni au protestat în această dimineață în fața Primăriei Bălți, unde Consiliul Municipal discută proiectul bugetului pentru 2019.

Oamenii adunați spun că îi nemulțumește felul în care autoritățile locale intenționează să cheltuiască banii publici anul viitor.

Ei consideră că, prin proiectul de buget propus, primarul, Nicolai Grigorișin dispune, la unele capitole, cheltuirea irațională a banilor publici.

"Ajunge să furați”, „Bugetul nu e obșeak” și „Jos mafia” – sunt doar câteva din mesajele de pe pancartele protestatarilor.

Ei spun că s-au adunat în fața Primăriei pentru a sensibiliza autoritățile și opinia publică, dar și pentru a preveni gestionarea incorectă a banilor publici:

"Azi protestăm ca să fim auziți de primărie, de consilieri. Vrem ca ei să aleagă un buget bun. Vrem ca ei să ne audă".

" Dorim ca bugetul să fie repartizat reieșind din interesele cetățenilor, dar nu pentru interese personale a câtorva persoane. De aceea ne-am adunat. Bugetul e pentru popor, pentru locuitorii orașului Bălți. Dar nu pentru aziluri sau unele chestii fantome".

"Așteptăm de la primar și consilierii care îl susțin că vom fi auziți. O să țină cont de poziția noastră, vrem să ne asculte câte de puțin".

Oamenii se declară nemulțumiți de comportamentul de bădăran al edilului.

" Noi ne dorim un viitor frumos aici pe loc. Ca să nu fie atâta propagandă falsă, manierile practicate din anii 90, cu jargoane și amenințări."

Solicitat de TV Nord, primarul Nicolai Grigorișin a refuzat să comenteze acuzațiile.

Astăzi, aleșii locali au votat, în prima lectură, proiectul bugetului pentru anul 2019. Principalul document al orașului pentru anul viitor prevede la venituri aproape 529 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu