Baloo din România. Ursul care este "cetăţean de onoare" din Straja (VIDEO)

Aproape jumătate din cei 14.000 de urşi de pe bătrânul continent trăiesc în România, iar unul dintre ei este Baloo. Are 16 ani şi este vedeta staţiunii montane Straja, din judeţul Hunedoara. Avea câteva luni când oamenii au început să aibă grijă de el. L-au crescut la bloc, i-au dat lapte cu biberonul şi l-au lăsat să se plimbe pe străzi. În fiecare an, de ziua lui, localnicii şi turiştii îi cântă "La mulţi ani" şi îl răsfaţă cu torturi uriaşe, din care nu lipsesc mierea şi fructele, scrie digi24.

Are 16 ani, mănâncă 80 de kilograme de miere pe an, bea 700 de litri de lapte şi este cetăţean de onoare în Straja! Nu este vorba despre vreun adolescent excentric din Hunedoara ci de Baloo, cel mai simpatic urs din România, care în fiecare an, de ziua lui, primeşte un tort uriaş. Desertul conţine fructele lui preferate: afine, zmeură şi mere!

Deşi cântăreşte peste 400 de kilograme, Baloo nu este nici pe departe un urs fioros. Dimpotrivă! Tot timpul este pus pe joacă, se împrieteneşte repede cu cei mici şi - cât e ziua de lungă - stă la fotografiat. Turiştii care ajung la Straja, în judeţul Hunedoara, spun că nu au mai întâlnit până acum un urs atât de blând. Toţi îl iubesc pe uriaş, iar ziua în care a fost salvat este sărbătorită cu fast.

În fiecare an, în luna februarie, la Straja se organizează Cupa Baloo, care adună laolaltă copiii schiori. Cel mai important moment nu este festivitatea de premiere ci spectacolul pe care-l oferă Baloo, când îşi primeşte tortul preferat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu