Balan: Cei mai periculoși "omuleți verzi" sunt la noi în Parlament. "Omulețul verde" este Dodon

Embed:

Igor Dodon şi aşa-zisele partide proeuropene, aflate în alianţă cu socialiştii, sunt "omuleţii verzi", care pun în pericol securitatea Republicii Moldova, la fel cum s-a întâmplat acum cinci ani în Crimeea, Ucraina. O spune președinte Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență, Mihai Balan. Potrivit lui, acţiunile alianţei Kozak afectează nu doar ţara noastră, ci şi statele din regiune. 

Pentru prima oară, expresia "omuleţii verzi" a fost folosită acum cinci ani, în timpul anexării peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. Aşa au fost numiţi soldații ruşi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme militare de culoarea kaki fără anumite însemne şi grade militare.

În timpul operațiunii, care a durat doar câteva zile, nu s-a tras niciun foc de armă. "Omuleţii verzi" au ocupat Parlamentul din Simferopol, mai multe baze militare şi au blocat aeroportul. Atunci, președintele rus, Vladimir Putin, a negat că aceştia sunt soldați ruși.

Ulterior, a recunoscut că sunt militarii din cadrul trupelor cu destinație specială din Federaţia Rusă. În ultima perioadă, suntem tot mai des avertizaţi că şi ţara noastră ar putea fi bântuită de "omuleţii verzi" sprijiniţi de alianţa Kozak PSRM - ACUM.

"Cei mai periculoși 'omuleți verzi' sunt la noi în Parlament. 'Omulețul verde' este Dodon. Vor să instaleze aici, în Moldova, baze militare, să stea aici și să amenințe și Marea Neagră, și România, și Balcanii. Poporul nostru l-a promovat pe Dodon la nivel de președinte de țară, ca el să ajungă acolo și să bage cuțitul în spatele propriului popor", a menţionat Mihai Balan, președintele Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență.

Pentru a nu permite federalizarea Republicii Moldova, după bunul plac al Kremlinului, și apariţia "omuleților verzi", președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a refuzat categoric să facă o coaliție cu PSRM și liderul informal al socialiştilor, Igor Dodon.

"Este o lovitură de stat coordonată de Igor Dodon, 'omulețul verde' care este condus din afara țării", a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit portalului de știri ucrainean lb.ua, pe teritoriul Republicii Moldova se află baze militare rusești în stânga Nistrului, la fel ca în Crimeea. De asemenea, unii provocatori din regiunea transnistreană sunt văzuți în Donbass sau la unele mitinguri plătite în orașul Odesa.

Pentru ca provocatorii să nu ajungă şi în instituţiile de stat de la noi, paza edificiilor a fost întărită, a anunţat vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

"Atunci când în țară apare o criză politică sau o criză instituțională, țara și sistemul devine vulnerabil. În această perioadă vulnerabilă, noi n-am vrea să apară pe stradă 'omuleții verzi", a punctat Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu