BAL DE CARITATE LA CHIȘINĂU. Banii colectaţi vor fi folosiți pentru îngrijirea paliativă a bolnavilor

Embed:

Zeci de oameni de afaceri, politicieni, miniștri și artiști s-au adunat pentru o cauză nobilă, în cadrul celei de-a zecea ediție a Balului de caritate ”Hospice Angelus”. Evenimentul a avut scopul de a colecta fonduri pentru copiii cu maladii incurabile.


În acest an evenimentul a avut o tematică tradițională, iar unii invitaţi au venit îmbrăcați în haine naționale. Fiecare participant a achitat câte o sută de euro. În cadrul Balului de caritate a avut loc și o licitație. Printre obiectele vândute au fost haine autohtone, băuturi de colecție, bijuterii și tablouri. Pictorul Iurie Matei își donează creaţiile pentru o cauză nobilă de mai mulți ani.”Deja al șaptelea an vin și sunt alături de Hospice Angelus, mă leagă o prietenie veche. Mă bucur că de fiecare dată tabloul pe care îl scot la licitație se vinde cu, pentru Republica Moldova, sume impunătoare care vin în susținerea echipei Hospice Angelus”, a declarat Iurie Matei, pictor. La eveniment a fost prezent și ministrul Sănătății Silvia Radu, care a menționat că doar împreună îi putem ajuta pe pacienţii cu boli incurabile.”Eu cunosc această organizație de foarte mult timp, de când ei au început activitatea în Republica Moldova și de fiecare dată când sunt în țară, atunci când se organizează acest bal de caritate sunt prezentă”, a declarat Silvia Radu, ministrul Sănătății.


”Eu fiind din domeniul oncologiei știu cât este de necesar să avem asemenea servicii, care acordă ajutor pacienților în faza terminală. Pentru mine a devenit o tradiție și aștept acest eveniment an de an”, a declarat Valentina Stratan, vicepreședintele PDM.Organizatorii afirmă că banii adunaţi vor uşura viaţa copiilor bolnavi de cancer.”Anual, noi deservim peste 1500 de pacienți. În afară de asta mai avem un centru de îngrijiri paliative pediatrice, care este la momentul actual unicul și care se află în satul Isacova, raionul Orhei. Acest hospice pentru copii are 15 paturi și activează deja al doilea an”, a declarat Valerian Isac, președintele Fundației ”Hospice Angelus”.În acest an, evenimentul s-a desfășurat sub patronajul prințului român Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, care este și președintele de onoare al Fundației Hospice Angelus.”Fac aici o muncă titanică și ceva care consider că trebuia să fie făcut din start, fac ei cu atât de multă inimă și așa de multă energie și iau peste cap și tot se ridică, au forță. E ceva minunat ce fac ei.”


Fundația "Hospice Angelus" a fost fondată în anul 2000. De atunci, peste 18 mii de persoane au beneficiat de îngrijire medicală din banii colectaţi de această fundaţie.