"Băieţii temerari" sar de pe turnul de la Ialoveni sub privirile neputincioase ale poliţiei

Embed:

Interzis și nu prea. Mai mulți amatori de senzații tari urcă, în continuare, pe una dintre cele mai înalte clădiri din țară, cea din apropierea satului Dănceni, pentru a sări în gol.

Asta deşi, anul trecut, autoritățile din Ialoveni au dat asigurări că vor restricționa accesul spre locul unde era practicat acest gen de sport.

De câţiva ani, o clădire abandonată din apropierea satului Dănceni a devenit loc de atracţie pentru amatorii de senzaţii tari.

Aici se adună în special tineri, care sar în gol de la aproximativ 70 de metri: 

"- Nu-ţi este frică? - Îmi este, desigur, dar încerc să-mi înving frica. Nimeni, probabil, nu poate oferi o garanţie absolută şi siguranţa că totul va fi bine."

" - Credeţi că este periculos? - Depinde de dispoziţie. Am sărit!"

Organizatorii se arată siguri că săriturile nu prezintă pericol:  

"Avem două funii, fiecare rezistă la o greutate de patru tone. Aşadar, nu există niciun risc pentru viaţă. - Sunteţi sigur că funiile au fost fixate bine? - Eu personal m-am ocupat de asta."

După ce Publika TV a transmis în direct săriturile tinerilor, la faţa locului au ajuns două echipaje ale poliţiei: 

" - Aveţi vreun act sau autorizaţie pentru desfăşurarea acestor acţiuni? - Nu. - În acest caz, vă rog să vă luaţi inventarul şi să părăsiţi încăperea. Vă aflaţi pe un teren străin. - Aici nu există gard, nu sunt semne care ar interzice accesul. - Da, dar este vorba despre o proprietate privată. "

Tinerii nu s-au grăbit să-şi adune echipamentul. Ce-i drept, nici poliţiştii n-au fost prea insistenţi. Astfel, săriturile au continuat  şi chiar au stârnit interesul reprezentanţilor forţelor de ordine.

În cele din urmă, poliţiştii nu i-au sancţionat pe tineri. Aceştia s-a ales doar cu o avertizare.

"Singura problemă e că ei se află pe o proprietate privată. - Nu e o problemă că aceşti tineri practică o distracţie periculoasă? - Este o problemă. Trebuie să-i tragem la răspundere. Pe proprietarul construcţiei. Dar acest lucru nu-l face poliţia, ci autorităţile locale", a spus ofiţerul depoliţie Vadim Ceban.

Anterior, primarul Ialoveniului a promis că edificiul va fi securizat, dar se pare că promisiunea a fost uitată şi, deocamdată, lăsată fără comentarii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu