Băieţii de la Academia Militară, fericiţi. În acest an, vor fi înmatriculate la studii şi fete

Embed:

31 de fete concurează pentru cele opt locuri de cadet anunţate, în premieră, de Academia Militară "Alexandru cel Bun". În cazul băieţilor, la concurs participă câte doi pretendenţi pentru un loc de studii. Şi dacă băieţii s-au descurcat mai bine la proba de sport, pentru fete aceasta s-a dovedit a fi mai dificilă.

Se pare că înmatricularea fetelor i-a bucurat cel mai mult pe băieţii.

"O să fie mai interesant cu fete. Erau numai băieţi, dar când mai vezi şi o fată e mai interesant", a spus un tânăr.

"Bucură ochiul. Eu ştiu, va fi mai vesel. Sunt foarte frumoase, sunt pregătite fizic", a precizat un băiat.

"Este un program de modernizare a Academiei Militare. Noi am trecut un proces de reformă. Acuma trebuie să respectăm şi legea gender. Vom încadra şi în continuare începând cu anul acesta fete", a declarat rectorul Academiei Militare, Mihai Bucliş.

Tinerii au susţinut astăzi trei probe - alergare, ridicarea trunchiului pentru fete şi la bară pentru băieţi, precum şi testul de inteligenţă. Şi dacă băieţii s-au descurcat mai bine la sport, aceste probe le-a pus în dificulate pe unele dintre fete.

"Emoţiile a fost cea mai mare problemă, deoarece toţi dorim să intrăm şi ne forţăm de la început", a spus o domnişoară.

În schimb, fetele s-au descurcat mai bine la tesul de inteligenţă.

Anul acesta, la Academia Militară "Alexandru cel Bun" vor fi înmatriculaţi 108 tineri la trei specialităţi: infanterie, artilerie şi transmisiuni. Fetele sunt înmatriculate doar la specialitatea transmisiuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu