Bahram Qasemi: Siria are tot dreptul să se apere împotriva Israelului

Iranul şi-a exprimat vineri sprijinul pentru dreptul Siriei de a se apăra împotriva "agresiunii" Israelului, a relatat televiziunea iraniană de stat, care a acuzat celelalte state că păstrează tăcerea în legătură cu atacurile asupra acestui aliat regional cheie al Teheranului, scrie agerpres.ro.

"Iranul condamnă ferm atacurile (Israelului) asupra Siriei. Tăcerea comunităţii internaţionale încurajează agresiunea Israelului. Siria are tot dreptul să se apere", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Qasemi, citat de televiziunea de stat.

Israelul a spus că a atacat joi aproape toată infrastructura militară a Iranului din Siria după ce forţele iraniene din această ţară au lansat pentru prima dată rachete asupra Platoului Golan, controlat de Israel, în cel mai amplu schimb militar dintre cei doi adversari.

Confruntarea a venit la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear multinaţional menit a limita programul nuclear al Iranului.

Teheranul şi miliţiile musulmane şiite care îi sunt aliate îl susţin pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

De la Revoluţia Islamică din 1979, Iranul a refuzat să recunoască Israelul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu