Baghirov: Evadarea din Chişinău m-a costat 3.000 de euro VIDEO

Embed:

În interviul acordat scriitorului şi publicistului rus Serghei Minaev, Eduard Baghirov a declarat că evadarea din Chişinău la Moscova l-a costat 3000 de euro. Baghirov a povestit despre condiţiile de detenţie şi despre unele detalii ale evadării. La sfârşitul interviului bloggerul a vrut să asculte imnul Republicii Moldova.

Din spusele lui Baghirov, încă la Chişinău el a remarcat faptul că este filat, dar a izbutit să scape de urmăritori. 

"Întâi am cumpărat bilet noaptea, cu cardul bancar, apoi m-am culcat. Aveam bilet din Odessa la Moscova la 17:40. I-am scris unui prieten că sosesc la ora cutare din Odessa, să mă întâlnească. Ei au citit această informaţie, m-am gândit - poate că sunt atât de rapizi şi ajung la cursa de 17:40, imediat am cumpărat, cu paşaportul rusesc, bilet pentru altă cursă, care era cu 6 ore mai devreme. Am modificat toată informaţia, am pus informaţia veche despre bilet, ca ei să o poată vedea şi am aşteptat liniştit dimineaţa", povesteşte Baghirov.

Baghirov a vorbit şi despre aspectele financiare ale călătoriei sale din Chişinău la Moscova. Plătiţi-le poliţiştilor de frontieră moldoveni salarii, nu le daţi mămăligă, altfel pe la voi vor transporta şi rachete antiaeriene în rucsac. Cine m-a lăsat să trec - acolo nu avea cine să te lase, acolo pentru trei dolari..., şi gata. Pe mine această fugă m-a costat circa trei mii", mai spune bloggerul.

Acuzaţiile autorităţilor moldovene nu-l sperie pe scriitorul rus. "Dacă vor avea o astfel de dorinţă, să mă acuze de toate păcatele revoluţiei din Moldova, atunci eu consider că asta este doar în folosul meu. Sunt singurul om, care a organizat în Moldova o astfel de manifestaţie de anvergură. Dacă acest lucru va fi confirmat de primele persoane din stat, atunci voi considera că n-am trăit degeaba", punctează scriitorul rus. 

La sfârşitul programului de o oră şi 30 de minute Baghirov a cerut să fie inclus imnul Moldovei. El susţine că îl asculta în fiecare dimineaţă în celulă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu