BAC 2020. A început înscrierea candidaţilor care doresc să susţină examenul în regim extern

Persoanele care doresc să susţină examenul național de bacalaureat, în regim de externat, pot depune dosarele de astăzi, 10 ianuarie şi până pe 15 februarie 2020.

Dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării sau se trimite prin poştă pe adresa Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

La susţinerea, în regim de externat, a examenului național de bacalaureat, sunt admise persoanele care au atins vârsta de 19 ani şi care sunt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţi ai şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţământ superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală. 

Candidaţii înscrişi vor susţine probe de diferenţă de programă pentru certificarea gradului de însuşire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învăţământul liceal, anul de studii 2019-2020, la profilul respectiv. Probele de susţinere a diferenţelor de programă pentru cursul de liceu se susţin în instituţiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.

Instituţiile de învăţământ, desemnate ca Centre de susţinere, a diferenţelor de programă, organizează, în perioada martie – aprilie 2020, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă pentru certificarea gradului de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, anul de studii 2019-2020. Candidaţii beneficiază, deopotrivă, de serviciile bibliotecii, cabinetelor, laboratoarelor instituţiilor respective.

Examenul de absolvire în regim de externat se desfăşoară concomitent cu examenul de absolvire în învăţământul gimnazial şi liceal, conform orarului şi în centrele aprobate de către Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

 

   

loading...

Lasă un comentariu