BAC 2018: Cine sunt elevii care au obținut 10 pe linie la examene

Embed:
În acest an, şase eleve au obţinut zece pe linie la examenele de Bac. Pentru că aveau emoţii, fetele au verificat rezultatele de câteva ori pentru a se convinge că într-adevăr au luat nota maximă. Printre cei care au înregistrat această performanţă se numără şi Olesea Panchiv, care a absolvit Liceul "Ion Creangă" din Cimişlia.

"Nu mi-a părut dificil întrucât m-am pregătit foarte mult. De fiecare dată când ieşeam de la proba de bacalaureat făceam o autoanaliză, o autoevaluare a celor scrise şi eram practic convinsă că am scris şi m-am descurcat foarte bine. Eram nemaipomenit de fericită şi probabil mi-ar fi greu să desciu aceste emoţii", a spus Olesea Panchiv, absolventă.

Olesea Panchiv este şi unul dintre cei 100 de liceeni care a primit bursă din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc pentru notele bune pe care le-a avut pe parcursul anului. Tânăra spune că vrea să depună dosarele concomitent la două facultăți.

"Am decis că voi rămâne în ţară la studii universitare în Republica Moldova pentru a studia dreptul însă eventual voi opta pentru o facultate în România la frecvență redusă la economie", a spus Olesea Panchiv, absolventă

Şi Maria-Magdalena Pojoga, care a absolvit Liceul "Mircea Eliade" din Chişinău a reuşit să ia patru de zece.

"Am fost foarte fericită şi mulţumită deoarece munca mea de 12 ani a fost răsplătită pe merit. Au fost nişte emoţii pe care nu le pot descrie şi pe care o să le ţin minte toată viaţa", a spus Maria-Magdalena Pojoga, absolventă.

Ministerul Educaţiei le-a oferit tinerilor diplome şi cărţi scrise de autori cu renume.

"Mi se pare foarte important să apreciem efortul acestor minunaţi copii şi a părinţilor şi a profesorilor lor. Să le spunem tuturor că se poate atunci când îţi doreşti ţi când faci un efort extraordinar.Le-am spus că suntem mândri de rezultatele lor", a spus Monica babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Anul trecut, doar trei liceeni au obţinut zece pe linie la examenele de Bacalaureat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu