BAC 2017. Unii fericiţi, alţii dezamăgiţi. Reacţiile absolvenţilor de liceu după aflarea rezultatelor la examene

Embed:

Şase din zece candidaţi la bac au trecut cu brio peste examene. Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare este de 58,73 la sută, în creştere cu aproape cinci puncte procentuale față de sesiunea din 2016.

În total, în acest an, au promovat bacalaureatul puţin peste 11.000 de tineri.

Notele de la examene au fost afişate în centrele de bac încă de la primele ore ale dimineţii. Unii tineri s-au bucurat când şi-au văzut rezultatele.

"E destul de ok, e foarte bine că l-am susţinut, foarte bine că a trecut. Deja urmează o altă etapă."

"Am impresii tare bune pentru că am dat pe notele pe care le-am aşteptat. Şapte am la toate. Da, sunt mulţumită."

Au fost însă şi absolvenţi dezamăgiţi de felul în care examinatorii le-au evaluat lucrările.

"Cred că la Geografie mă gândeam că putea să fie şi mai bine, dar am văzut că majoritatea notelor sunt de la şapte în jos."

Candidaţii care nu sunt de acord cu notele primite au la dispoziţie 48 de ore pentru a le contesta. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de şase iulie.

Cea mai mare rată de promovare este în licee, de peste 81 la sută, cu patru puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

La colegii au susţinut aproape 47 la sută din candidaţi înscrişi. Cifra este în creştere cu peste şapte puncte procentuale.

În acest an, numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1467, în comparație cu 1316 în 2016, iar 264 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 178 în 2016.

La sesiunea de bacalaureat din această vară au fost eliminaţi doar opt cantidaţi. Cifra este de şase ori mai mică faţă de anul trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu