BAC 2017. Emoții mari pentru elevii școlilor cu predare în limba rusă. Astăzi au susținut proba repetată la limba română

Embed:

Încă o şansă pentru absolvenţii de liceu care nu au susţinut bacalaureatul. Pentru ei a început astăzi sesiunea repetată. Primii care au trecut prin emoţii mari au fost elevii școlilor cu predare în limba rusă. Unii tineri s-au pregătit conștiincios şi speră să obţină un rezultat mai bun la examenul de română, alţii au ieşit de la test mai dezamăgiţi decât prima dată. 

Cei 56 de restanţieri care au susţinut examenul la Liceul Teoretic "Antioh Cantemir" din Capitală au intrat emoţionaţi în sala de examinare.

Întrebați de reporteri despre cum a decurs examenul, elevii s-au arătat destul de nedumeriți și dezamăgiți de ceea ce au scris.

"- Spune-ne ceva în română. - Să vă spun ceva în română?- Da. - Mult succes. - Asta e tot? - Ce aţi spus? - Cum o să susţii examenul?- Nu am înţeles ce m-aţi întrebat."

După probă, candidaţii arătau de parcă a picat cerul peste ei.

"- Cum a decurs examenul?- Groaznic. - De ce?- Pentru că..."

"Am scris aproape totul, în afară de ultimul item. Cred că un cinci o să am"

"Nu cred că am trecut. Timp de 11 ani am învăţat în ucraineană. Nu văd niciun sens să dau examenul în română"

"Eu nu vorbesc limba română. Mi-e ruşine că trăiesc în Moldova şi nu cunosc limba română. - Acesta este cel mai greu examen? - Pentru mine, da. Toţi sunt în şoc, vedeţi cu ce dispoziţie iese lumea de la examen" a spus 

În acest an, patru mii de elevi trebuie să susţină repetat cel puţin un examen. Sesiunea suplimentară se încheie în 24 iulie. Cei care nu vor reuşi nici de această dată vor susţine proba la anul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu