BAC 2016. REACŢIILE absolvenţilor de liceu după ce şi-au văzut rezultatele la examene

Embed:

Aproape jumătate dintre candidaţii la bacalaureat au picat examenul. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Ministerul Educației, este vorba despre 46 la sută dintre absolvenţi. De asemenea, în acest an, doar un singur elev a luat nota zece pe linie. 

Dis-de-dimineaţă, elevii au venit la centrele de BAC, nerăbdători să vadă cât de bine s-au descurcat. Unii dintre ei spun că sunt mulţumiţi de note:

"Până când sunt bune, normale. Până când un şase am luat. În rest încă nu am văzut notele."

"Sunt mulţumită. Important că sunt pozitive. Nu sunt chiar strălucite, dar e bun cum este."

Alţii însă se aşteptau la rezultate mai bune şi spun că vor depune contestaţii:

" Un examen nu l-am susţinut. Cred că-l voi susţine repetat."

"Rezultatele nu sunt acelea pe care le-am aşteptat. Trei examene doar am susţinut. Şi doar limba română nu am susţinut. Am să dau la contestație şi am să încerc să-l mai susţin încă o dată."

În acest an, peste 21.500 de elevi au susținut Bac-ul, dintre care peste 5.200 sunt restanțieri de anul trecut.

Dintre aceştia, peste 1.300 de elevi au obţinut o medie generală mai mare de nota 8 opt, iar aproape 170 au obţinut o notă medie mai mare de nouă.

"La această etapă, rata de promovare constituie 53,95 procente. Astfel, 11 mii 609 candidaţi au promovat examenul de BAC până la această etapă. Pentru candidații restanțieri, rata de promovare este de 14,5 procente", a spus directorul Agenției de Asigurare a Calității din cadrul Ministerului Educaţiei, Anatol Topală. 

În acest an, din timpul sesiunii au fost eliminaţi 51 de candidaţi, faţă de 59 - de anul trecut. Candidații care nu sunt de acord cum au fost evaluați pot depune contestații astăzi și mâine până la ora 18:00. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 6 iulie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu