BABYBOOM LA ZOO. În câteva săptămâni, au venit pe lume 70 de pui (FOTOREPORT)

Babyboom la Grădina Zoologică din Capitală. În doar câteva săptămâni, pe lume au venit tocmai 70 de pui. Acum menajeria e mai bogată cu enoţi, lupi, mufloni, dar şi vreo 30 de păsări.

Sunt atât de mulţi, încât administraţia caută să se împartă şi cu alte menajerii sau să facă schimb pentru a aduce la noi specii pe care nu le avem.

Surpriza cea mare a venit din partea a două lupoaice polare,care, de curând, au născut şapte pui.

"Anul trecut la noi s-au născut patru pui de lup. Dacă calculăm cinci şi doi pui de acum şi cei patru de anul trecut, în total avem 11 pui de lup polar", a spus Olga Iuzvac, administrator Grădina Zoologică, Chişinău.

Familia de la zoo s-a mărit şi cu patru pui de mufloni, cinci suricate, doi măgăruşi, patru capre de camerun, un ţap siberian, un taur maghiar, dar şi cu un... pui de cangur. Maimuţa marmosetă nu s-a putut obişnui cu rolul de mamă şi şi-a lăsat puii la scurt timp după ce i-a născut, aşa că misiunea preluată de îngrijitori a devenit o adevărată provocare pentru aceştia.

"Ei sunt ţinuţi într-o colivie mică cu lămpi speciale care oferă temperatura specială, ventilare, lumină, toate condiţiile apropiate de cele naturale", a spus Olga Iuzvac, administrator Grădina Zoologică, Chişinău.

Îngrijitorii au şi o explicaţie a fenomenului de la zoo.

"Cauza numărului mare de pui de acum constă în grijă şi condiţii bune, dar şi alimentaţia corectă", a spus Olga Iuzvac, administrator Grădina Zoologică, Chişinău.

Numărul mare de pui este observat şi de vizitatori.

"– Câţi pui aţi reuşit să număraţi?

– Pe la lupi mi se pare că erau 8, am numărat cu feciorii, pe la maimuţe câte cinci, şase."

" - Da, am observat este un măgăruş mic, un viţel, în partea cea un pui de lamă îs mulţi. Sunt foarte frumoşi. Suntem încântaţi de ei.

– Bucură ochii?

– Da, foarte tare. "

Administraţia parcului se aşteaptă ca, în acest an, să înregistreze un record.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu