Babuc privind cazul sinistraţilor din Otaci: Guvernul Sandu demonstrează incapacitatea de a gestiona situaţii de criză

Embed:

Lipsa soluţiilor pentru sinistraţii din Otaci, la aproape o lună de la prăbuşirea blocului, demonstrează incapacitatea Guvernului Sandu de a gestiona situaţii de criză. De această părere este vicepreşedintele Parlamentului din partea Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc.

În cadrul unei întrevederi cu locuitorii raionului Străşeni, Monica Babuc a declarat că este inadmisibil faptul că cele 36 de familii nu au primit nicio susţinere din partea noii guvernări.

"A trecut o lună de zile de la explozia de la Otaci, 36 de apartamente au fost distruse. Oamenii au fost lipsite nu numai de locuinţe, dar şi de toate bunurile, în briefingul doamnei Sandu, ce eu aflu din acest briefing? "Noi încă nu am evaluat costul apartamentelor". Cum se va guverna în continuare, dacă într-o lună de zile noi nu am rezolvat problemă a 36 de familii de sinistraţi", a menţionat Monica Babuc.

Statul trebuie să ofere compensaţii pentru locuitorii a 36 de apartamente din blocul prăbuşit parţial. De asemenea, oamenii din alte 36 de locuinţe din blocul vecin au fost evacuaţi şi nu mai pot reveni acasă, pentru că ar putea fi în pericol.

În prezent, starea clădirii este evaluată de către o echipă de experţi. Rezultatele expertizei vor fi cunoscute peste 15 zile, când specialiştii de la Universitatea Tehnică vor veni cu un răspuns dacă blocul va fi demolat sau nu.

Victimele s-au plâns de mai multe ori că ajutorul din partea autorităţilor întârzie sau nu este pe măsura aşteptărilor. Premierul Maia Sandu a făcut o vizită la Otaci, la aproape o săptămână de la prăbuşirea blocului.

Iar vicepremierul Andrei Năstase se afla la teatru, în timp ce autorităţile locale depuneau eforturi pentru a-i evacua pe oameni din blocul avariat. Năstase nu i-a vizitat niciodată pe sinistraţi. Deşi zeci de familii de la Otaci au rămas fără adăpost, iar subiectul a fost în atenţia opiniei publice zile la rând, Guvernul condus de Maia Sandu s-a reunit de câteva ori în şedinţe nu pentru a găsi soluţii pentru sinistraţi, ci pentru a decapita mai multe instituţii ale statului.

În data de 19 iunie, o parte a unui bloc cu nouă etaje din Otaci s-a făcut una cu pământul. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, pentru că oamenii au fost evacuaţi cu doar câteva ore înainte de prăbușire. În total, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au rămas pe drumuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu