Azilul pentru câini din Capitală se extinde. Când vor fi finalizate lucrările

Embed:

Aproape un milion de lei. Atât vor costa lucrările de extindere a azilului pentru maidanezi din Capitală. Muncitorii din cadrul Regiei Autosalubritate au început deja amenajarea spaţiului unde vor fi construite cuşti suplimentare pentru animalele străzii. Lucrările urmează să fie finalizate până la mijlocul lunii februarie.

Azilul pentru maidanezi, care se află pe strada Uzinelor din Capitală, adăposteşte în prezent peste 500 de câini, dublu faţă de cât ar trebui să fie în mod normal. Pe teritoriul unde vor fi amenajate cuştile noi a fost aşternut un strat de pietriș, iar în scurt timp poligonul urmează să fie asfaltat. În total, vor fi construite voliere pentru aproximativ 350 de câini.

"După condiţiile tehnice, aceste voliere, trebuie să fie pentru un câine, de la 2,5 m la 3 m spaţiu. O să fie volierele în patru rânduri", a menţionat directorul Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev.

La azil, specialiştii vor avea grijă de patrupezi. Animalele vor fi hrănite şi dresate.  

"Câinii vor rămâne aici până când vor fi efectuate toate procedurile medicinale. Vor fi sterilizate, vaccinate şi dresate. Vom invita chiar şi un chinolog care va lucra cu animalele", a afirmat şeful Centrului de Sterilizare a Maidanezilor, Roman Trahtman.

Cele mai blânde animale vor putea fi adoptate, iar câinii care nu îşi vor putea găsi un stăpân vor rămâne în grija autorităţilor. Locuitorii Capitalei susţin această iniţiativă. 

"Asta ar fi foarte bine, şi ar fi omeneşte, normal".

"Pot şi să-i otrăvească, să-i ucidă. Ar fi bine ceva să construiască, ca în lumea civilizată".

Potrivit responsabililor Regiei Autosalubritate, în prezent, pe străzile din municipiul Chişinău sunt în jur de 20 de mii de maidanezi. 

loading...

Lasă un comentariu