Azerbaidajul a emis o notă de protest ambasadorului rus la Baku

Ambasadorul Rusiei în Azerbaidjan, Mihail Bocearnikov a primit o notă de potest din partea MAE de la Baku, în legătură cu vizita la Moscova a reprezentanţilor regiunii Karabahul de Munte, transmite TASS. Potrivit MAE azer, aceştia au avut întrevederi cu mai mulţi experţi ruşi şi angajaţi ai centrelor academice. 

"În cadrul întrevederii, ambasadorului Rusiei i-a fost înmânată nota de protest în legătură cu vizita la Moscova a lui Masis Mailean şi Lernik Ovannisean, "reprezentanţi" ai regimului ilegal, creat de Armenia în regiunea ocupată Karabahul de Munte al Azerbaidjanului", se arată în comunicatul MAE azer.

În comunicat se precizează că "asemenea vizite poartă un caracter provocator şi sunt îndreptate împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Azerbaidjanului". 

La rândul său, Bocearnikov a declarat că poziţia Rusiei faţă de conflict este cunoscută şi neschimbată, iar orice intrare pe teritoriul Rusiei a "reprezentanţilor" subiecţilor nerecunoscuţi nu reflectă poziţia oficială a acestie ţări.

 

 

loading...

Lasă un comentariu