Avocatul Viorel Berliba a primit 30 de zile de arest preventiv

Embed:

Avocatul Viorel Berliba, suspectat de dare şi luare de mită, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul Pruncul. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău.

Suspectul figurează în acelaşi dosar de corupţie împreună cu decanul Facultăţii de Drept a USM, Sergiu Brânza. Profesorul este bănuit că ar fi luat sistematic mită de la studenţi pentru scrierea tezelor de doctorat. Iar Viorel Berliba, fostul avocat al lui Vlad Filat, ar fi avut rolul de intermediar în această "afacere".

Berliba se declară nevinovat şi spune că va contesta decizia la Curtea de Apel: "Cert este că eu nu am luat nici un ban de la nici un doctorat, pot să confirme mai mulţi doctoranţi care mi-au fost pe parcursul vieţii. Şi eu nu i-am dat lui domnul Brânză nici un ban pentru, pentru ceva pozitiv, pentru soluţionare pozitivă cum invocă procurorii, pentru că nu era necesar lucrul ăsta."

Tot astăzi, în cadrul şedinţei, avocatul lui Berliba a solicitat ca demersul procurorului să fie examinat într-o şedinţă deschisă. Cererea însă a fost respinsă de magistrat, ca fiind una nefondată.

"S-a prezentat şi paşaportul, s-a solicitat să se ridice mai multe acte în vederea demonstrării faptului că nu prezintă nici un pericol pentru societate. Mai mult ca atât este doctor habilitat şi nu ar putea să influenţeze pe nimeni, dar din păcate s-a emis încheiere de arest", a subliniat Ivan Ungureanu, avocat.

PUBLIKA.MD aminteşte că în acelaşi dosar figurează şi decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova, Sergiu Brânza. 

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în luna august, Berliba, care este şi membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, i-ar fi oferit lui Sergiu Brânză bani pentru ca doi doctoranzi să aibă anumite facilităţi la susţinerea tezei.

Şi Sergiu Brânză a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu