Avocatul Radu Cijicenco susţine că l-a vizitat pe killerul Proca la solicitarea soacrei acestuia, dar nu la recomandarea lui Vlad Plahotniuc

Avocatul Radu Cijicenco afirmă că, într-adevăr, l-a vizitat pe killerul Vitalie Proca, dar la solicitarea soacrei acestuia și nu l-a recomandarea liderului democraților. Venera Gasparean l-a rugat să se întâlnească cu ginerele său la închisoarea din România, pentru a lua un text de la acesta pe care să-l aducă la Chişinău.

"Le-am sugerat că poate mai bine ar fi să o fac printr-o plângere adresată organelor de drept a Republicii Moldova şi, respectiv, tot pe o foaie albă am făcut draftul unei plângeri către Procuratura Generală. Scrisoare sau draft care a rămas la dumnealui", a precizat avocatul.

Cijicenco mai spune că nu i-a transmis niciun ban lui Proca:

"Faptul care m-a determinat pe mine să întrerup oricare relaţie de asistenţă sau contractuală cu familia Gasparean, asta a fost discuţia avută cu domnul Proca, care îmi spunea mie că pentru faptul primirii anumitor sume de bani, acesta ar fi gata să cheme presa şi să facă oricare declaraţii, care l-ar interesa pe interlocutorul său. A fost numită o sumă de cinci sute de mii de euro, din suma de 600, aşa cum îmi aduc aminte, graţie faptului că din cuvintele acestuia 100 de mii, el a primit deja. Mi-am făcut concluzia atunci la moment, că de la reprezentanţii lui Renato Usatîi".

Citește și: Gherman Gorbunțov îl acuză pe Renato Usatîi că a plătit şi declarațiile false ale killerului Vitalie Proca: Usatîi e cel care a comandat asasinarea mea (VIDEO)

Vitalie Proca a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în România, pentru că a încercat să-l asasineze pe un tânăr, pe care l-a confundat cu un lider al lumii interlope. Mai înainte însă, tot el a mai comis o tentativă de omor, la Londra, asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov. În acest caz, în data de 16 octombrie 2016, procurorii de la Chişinău au pornit un dosar penal. În cadrul anchetei s-a stabilit că cel care a comandat crima este penalul Renato Usatîi. Acest fapt a fost confirmat şi de organizatorul crimei, Ion Druţă, alias Vanea Pisateli. Potrivit anchetei, killerul urma să primească de la Usatîi 600 de mii de dolari, pentru a-l determina să depună mărturii false cu privire la persoana care a comandat asasinarea.

Ulterior, Usatîi a recunoscut că a transmis banii: "Banii i-am transmis eu și confirm acest fapt".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu