Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a expediat un aviz premierului Ion Chicu. Ce solicită ombudsmanul

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu a solicitat revizuirea legislației în domeniul muncii copilului în corespundere cu standardele internaționale. În acest context, ombudsmanul Copilului a expediat către premierul Ion Chicu un aviz cu propuneri. 

Maia Bănărescu a cerut instituirea unui mecanism eficient de colaborare intersectorială a autorităților publice în vederea asigurării respectării dreptului la muncă a angajaților, inclusiv copii.

Totodată, avocatul poporului pentru drepturile copilului a propus consolidarea statutului şi a competențelor Inspectoratului de Stat al Muncii, conform standardelor internaționale de monitorizare a legislației muncii, inclusiv munca copiilor, precum și dezvoltarea programelor de pregătire profesională a angajaților din instituțiile de control şi supraveghere în domeniul muncii, axat pe specificul asigurării respectării dreptului la muncă a copilului.

Maia Bănărescu avansează și ideea acordării de facilități de orice natură agenților economici pentru crearea locurilor de muncă pentru copii şi informarea acestora privind normele şi standardele din domeniul muncii copilului.

loading...

Lasă un comentariu