Avocatul Poporului, Mihai Cotorobai, nemulţumit de reacţia autorităţilor de la Chișinău

Embed:

Avocatul Poporului, Mihai Cotorobai, regretă modul în care au reacționat autoritățile la demersul său de miercuri. În document, Ombudsmanul spunea că mai mulţi lucrători medicali se gândesc să demisioneze, pentru că nu sunt asiguraţi cu echipament de protecţie în timp ce interacţionează cu persoane infectate cu noul coronavirus.

Avocatul Poporului spune că îndemnul său de se aşeza la masa de discuţii cu premierul Ion Chicu şi ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu, pentru a identifica împreună soluţii în această situaţie dificilă, nu a fost luat ca atare de către aceştia.

"Ombudsmanul regretă modul în care au reacționat autoritățile la demersul său, cu admiterea unor replici sau afirmații mai puțin protocolare la adresa sa. Mihail Cotorobai e de părere că o atare abordare a recomandărilor Avocatului Poporului este ineficientă și distructivă într-un stat democratic", se arată în demersul oficial emis presei. 

În comunicat se mai arată că prin demersul său, Avocatul Poporului nu a vrut să critice Guvernarea, ci doar le-a solicitat să găsească împreună soluţii, pentru ca medicii să nu-şi pună viaţă în pericol sau să fugă din sistem. 

"Demersurile Avocatului Poporului au în exclusivitate scopul de a ajuta autorităţile, prin utilizarea atribuțiilor prevăzute de standardele internaționale cu privire la funcționarea instituțiilor naționale pentru drepturile omului. ", a mai precizat Cotorobai.

În replică, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, spune că plângerile, la care s-a referit avocatul poporului, ar fi fost expediate, în format anonim, de către angajaţii din cadrul a două instituţii medicale din Chişinău, iar în urma verificărilor s-a constatat că cele două spitale dispun de toate cele necesare.

Dumbrăveanu precizează că spitalele vizate nu fac parte din categoria instituţiilor strategice în lupta cu COVID-19.

loading...

Lasă un comentariu