Avocatul lui Vlad Plahotniuc spune când se va prezenta fostul lider democrat la Procuratura Anticorupţie pentru a fi audiat (VIDEO)

Embed:

Avocatul fostului preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a prezentat la Procuratura Anticorupţie. Vladislav Roşca a depus însă o cerere în care a solicitat amânarea pentru trei săptămâni a audierilor, dar şi a altor acţiuni procesuale în privinţa clientului său. Apărătorul admite că, în această perioadă,Vlad Plahotniuc ar putea să se prezinte personal în faţa procurorilor.

"Dumnealui solicită amânarea acţiunilor procesuale, până va reveni pe teritoriul Republicii Moldova, cel puţin în trei săptămâni. Noi putem să ne îndeplinim obligaţiile noastre de serviciu în prezenţa domnui Plahotniuc, fără dumnealui noi nu putem să participăm la acţiunile procesuale", a declarat Vladislav Roșca, avocat.

După întrevederea cu procurorii, avocatul Vladislav Roşca a menţionat că oamenii legii i-au dat nişte acte pe care urmează să le studieze, dar şi o nouă citaţie.

Ieri, Procuratura Anticorupţie a demonstrat că face justiţie pe Facebook. Mai exact, pe pagina reţelei de socializare a instituţiei a fost făcută o postare în care se anunţă că Vlad Plahotniuc are statut de bănuit într-un dosar de spălare de bani în proporţii deosebit de mari şi că este aşteptat, în această dimineaţă, de procurori pentru a fi audiat.

Procuratura Anticorupţie nu a publicat însă un comunicat de presă oficial pe site-ul Procuraturii Generale, aşa cum se întâmplă de obicei, şi nici nu a expediat instituţiilor mass-media această informaţie prin e-mail. Reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie au invocat că au recurs la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a lui Vlad Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorilor. Acest lucru îi nemulţumeşte pe avocaţii fostului lider al PDM, care au anunţat încă în luna iulie că interesele lui Vlad Plahotniuc vor fi reprezentate de casa de avocatură ”EFRIM ROȘCA şi ASOCIAȚII”.

Prin urmare, avocaţii susţin că prin postarea publică a Procuraturii Anticorupţie se încalcă drepturile, dar şi datele cu caracter personal ale clientului său, motiv pentru care vor depune o plângere în acest sens.

Totodată, avocatul Vladislav Roşca a anunţat că procurorii au trimis o citaţie şi la adresa de domiciliu al lui Vlad Plahotniuc, deşi în postarea de pe Facebook nu s-a spus nimic despre asta.

"Îmi pare rău că procurorii consideră că Facebook-ul este cea mai bună metodă de a cita. Noi din luna iulie am anunţat că suntem avocaţii domnului Plahotniuc, aşa că au putut să ne anunţe pe noi. Noi vom depune o plângere pentru aceasta", a menționat Vladislav Roşca, avocat.

Şeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, ne-a comunicat că şeful de la Anticorupţie, Viorel Morari, va susţine în această după-amiază un briefing de presă în care va oferi mai multe detalii despre dosarul în care este vizat Vlad Plahotniuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, Procuratura Anticorupţie a anunţat că astăzi fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, este aşteptat la ora 10:00 la audieri. Despre asta procurorii anticorupţie au anunţat doar pe pagina de Facebook, fără să emită vreun comunicat oficial pe site-ul Procuraturii Generale.

CITEȘTE ȘI: JUSTIŢIE PE REŢELE DE SOCIALIZARE. Procurorii l-au citat pe Vlad Plahotniuc pe pagina lor de Facebook

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu