AVOCATUL LUI USATÎI SE VREA PROCUROR GENERAL INTERIMAR

Embed:

Anatolie Istrate, avocatul lui Gheorghe Petic şi al lui Renato Usatîi, pretinde la funcţia de procuror general interimar. Apărătorul a anunţat pe o reţea de socializare că şi-a depus dosarul la concursul lansat de Consiliul Superior al Procurorilor. Între timp, soţia sa, avocata Angela Istrate, îşi doreşte fotoliul de magistrat al Curţii Constituţionale.

Aceasta şi-a depus deja dosarul, la concurs, drept candidat din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Purtătorul de cuvânt al Consiliul Superior al Procurorilor a refuzat să spună câte persoane şi-au depus până acum dosarul pentru funcţia de procuror general, dar a precizat că acest lucru poate fi făcut până mâine dimineaţă, la ora 09:00.

O oră mai târziu, membrii CSP se vor întruni în şedinţă pentru a alege candidatul, pe care să-l înainteze şefului statului, Igor Dodon. Potrivit noilor modificări la legea procuraturii, preşedintele ţării va desemna procurorul general interimar prin decret prezidenţial.

Dodon, însă poate să respingă candidatura în cazul în care va depista nereguli, inclusiv cele pentru încălcarea procedurilor legale de selecție a sa. Iar dacă se va întâmpla acest lucru, Parlamentul va trebui ulterior să propună un alt pretendent la această funcţie lui Igor Dodon.  

Lasă un comentariu