Avocații penalului fugar Usatîi au pierdut șirul vorbelor fiind întrebaţi dacă primarul din Bălţi îl cunoaşte pe killerul Proca

Embed:
Avocații fugarului Renato Usatîi îi acuză pe procurorii Lilian Bacalâm şi Vitalie Busuioc că i-au lezat drepturile primarului din Bălţi atunci când, săptămâna trecută, l-au învinuit că a comandat omorul lui Gherman Gorbunțov. Apărarea a anunțat, în cadrul unei conferințe organizate astăzi, că a depus și o cerere de recuzare a procurorilor.

"Dosarul penal intentat împotriva clientului nostru Renato Usatîi, cât și celorlalte persoane, cu adevărat trezește dubii deoarece sunt dublele standarde. În cazul în care procurorii au cunoscut despre comiterea sau presupusa comitere a infracțiunii de către alte persoane de ce până în prezent nu au acționat?" a declarat Anatolie Istrati, avocat lui Usatîi.

În replică, procurorul Vitalie Busuioc spune că declarațiile avocaților sunt doar speculații:

"Avocații doar declară că procurorii au încălcat neprezentând nici un fel de argumentare juridică și niciun fel de argumentare probatorie. A fost pornită urmărirea penală în baza unor probe și nu declarații și interviuri televizate așa cum încearcă să inducă în eroare întreaga presă și societate avocații lui Renato Usatîi. Procurorii nu au afirmat că Renato Usatîi este vinovat, dar au afirmat de ce este învinuit RU și alte persoane și care sunt probele pe care noi le deținem".

Tot în cadrul conferinţei, avocații penalului fugar Renato Usatîi au negat faptul că primarul din Bălţi l-a cunoscut pe killerul Vitalie Proca, învinuit de tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Asta deși procurorii, care investighează cazul, susţin că Proca a primit de la Renato Usatîi 100 de mii de euro, din 600 de mii promiși, în schimbul unor mărturii false în acest dosar. Ulterior, și Usatîi a recunoscut că a dat bani unor intermediari ca aceștia să ajungă la Proca.

Întrebați, în cadrul unei conferinţe, când Usatîi şi killerul Proca au făcut cunoștință, avocații au pierdut șirul vorbelor.

"Din câte eu ştiu, ei nu se cunosc, rezultă că interesul de colaborare a apărut prin Malarciuc. Așa mi se pare, dar nu pot să mă expun. Cu certitudine nu se cunosc", a declarat Anatolie Istrati, avocat.

Vitalie Proca a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în România, pentru că a încercat să-l asasineze pe un tânăr, pe care l-a confundat cu un lider al lumii interlope. Mai înainte însă, tot el a mai comis o tentativă de omor, la Londra, asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov. În acest caz, în octombrie 2016, procurorii de la Chişinău au pornit un dosar penal. În cadrul anchetei s-a stabilit că cel care a comandat crima este penalul Renato Usatîi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu