Avocații lui Platon încearcă să-i spele păcatele acestuia și neagă legătura cu ONG-ul Ludmilei Kozlovska

Embed:

Avocații lui Veaceslav Platon, numit şi raiderul numărul unu în CSI, neagă orice legătură a clientului său cu şefa fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, asta chiar dacă probele prezentate în cele mai recente investigaţii "Zeppilin" demontrează contrariul şi prezintă cu lux de amănunte conexiunile dintre Kozlovska şi Platon.

Ei spun că Platon nu s-a folosit niciodată de serviciile ONG-ului condus de ucraineanca expulzată din UE şi acuzată pentru legături cu serviciile secrete ruseşti, iar toate articolele care au apărut în presă sunt minciuni.

"Nu doresc să comentez nimic. Este o prostie ceea ce scrie Zeppelin și Balacci", a spus avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandr Bodnariuc.

Recent, zeppelin.md a publicat o investigaţie în care se aduc dovezi că apropiaţii familiei lui Platon au călătorit cu bilete cumpărate de fundația Open Dialog. Jurnaliștii scriu că, în noiembrie 2016, coordonatorul ONG-ului, Rafal Matouszek, a trimis de pe e-mailul său două bilete de avion pe numele fiilor lui Veaceslav Platon pentru cursa Odessa - Minsk, Minsk - Sankt-Petersburg. Cu doar şase zile mai devreme, de pe acelaşi e-mail este trimis tichetul de îmbarcare pentru Bucureşti - Frankfurt şi Frankfurt - Varşovia pe numele fostei soţii a lui Platon, Svetlana. Bilete au fost trimise şi pentru Eduard Rudenko, unul dintre avocații lui Platon.

De asemenea, la începutul lunii august, Zeppelin a publicat o înregistrare audio în care Veaceslav Platon le spune avocaților săi că a dorit să falimenteze sistemul financiar-bancar din Moldova.

"Eu am putut face aşa încât să fiu șef peste toată țara. Eu am putut face ca băncile să nu funcționeze. Moldova, pur și simplu, avea să se oprească în loc. Bancomatele erau să fie blocate, oamenii n-ar fi putut să-și retragă banii, nu era posibil să fie efectuate transferuri."

Jurnaliștii au scris că înregistrarea a fost expertizată, iar rezultatele au arătat că vocea este a lui Platon. Rugat să comenteze înregistrarea, avocatul lui Platon, Alexandr Bodnariuc, s-a încurcat în declaraţii. Pe de o parte el spune că astfel de declarație nu există...", potrivit declaraţiei audio făcutp de Veacesla Platon.

"Așa declarație nu este și nici nu a fost. Ceea ce a fost scris în mass-media că avocatul ceva a transmis este o prostie", a spus avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandr Bodnariuc.

...pe de altă parte, el spune că nu e nimic grav în spusele lui Platon...

"Înregistrarea a fost făcută de angajații penitenciarului în camera întâlnirilor cu avocații. Noi știm că suntem ascultați și nimeni nimic criminal nu a spus", a spus avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandr Bodnariuc.

Potrivit mai multor investigaţii jurnalistice, Moscova a dorit să falimenteze Moldova în 2014, iar schemele de spălare a banilor în "Laundromatul Rusesc", dar și în "Miliardomat" au fost inventate de acelaşi Veaceslav Platon. Acesta a fost condamnat , în aprilie 2017, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei de la Banca de Economii. La sfârșitul anului trecut, acesta a mai primit 12 ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu