Avocații își fac publicitate pe Internet, deşi acest lucru contravine legii

Embed:
Avocații din Moldova promit imposibilul, deşi acest lucru contravine legii. Internetul este plin de anunţuri prin care juriştii garantează rezolvarea tuturor problemelor şi preţuri avantajoase.

Oamenii cad pradă publicităţii şi cred că dacă avocatul propune un preț mic și spune că le va rezolva problema, atunci e ca și angajat:

"Aş avea încredere dacă mi-ar asigura rezolvarea problemei mele 100%".

"Un anunţ care inspiră încredere în primul rând, garanții. - Adică dacă el ar garanta că ți-ar soluționa cazul 100%, tu l-ai alege? - Dacă el ar garanta și altcineva l-ar recomanda".

Președintele Comisiei de etică a Biroului de avocați din Capitală, Vitalie Tăbîrță, atenționează că asemenea publicitate este interzisă. Avocaţii se pot promova doar prin cărţi de vizită şi panourile afişate la intrarea în birou.

"Se indică dacă are grad științific, doctor în drept sau magistru și în niciun caz nu trebuie să fie indicat în această publicitate că el este cel mai bun și niște noțiuni așa laudative. Aș vrea să-i preîntâmpin pe cetățeni, dacă ajung că au nevoie să apeleze la un avocat să nu se lase duși în eroare de faptul că acel avocat o să spună că este cel mai bun și garantează rezolvarea problemei", a spus Vitalie Tăbârță, președintele Comisiei pentru etică și disciplină, UAM.

Cei mai mulţi dintre avocaţi afirmă că nu au nevoie de asemenea promovare şi că cea mai bună publicitate sunt clienţii mulţumiţi:

"Eu nu îi caut, ei mă găsesc și probabil sunt apreciată de alți clienți care deja le-am finalizat dosarele".

"Mai mult prin cunoscuți, prieteni, mă recomandă clienților și în așa fel particip în cauzele civile și penale".

"Spunem direct deci uite asta nu-i posibil ceea ce e posibil eu îți promit și îți garantez un rezultat X de exemplu. Dacă te aranjează da, dacă nu".

Avocaţii care plasează publicitate în transport sau în mediul online pot primi amenzi de până la 3000 de lei sau chiar riscă să-şi piardă licenţa.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu