Avocat: Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor

Embed:

Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor. Anunţul a fost făcut de avocatul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Igor Popa.

"Fac două declaraţii: Domnull Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor care a oferit declaraţii false, în dovedirea acestora au fost anexate acte care confirmă aceste lucruri. Iar în al doilea rând o să mă refer la publicarea în presă a actelor de urmărire penală care au afectat grav dreptul de apărare a domnului Filat. S-a încălcat prezumţia de vinovăţie. Noi sperăm că organele de drept se vor autosesiza şi vor porni o cauză penală pentru a depista cine se face vinovat de aceste lucruri", a declarat avocatul Igor Popa. 

Judecătoria Buiucani: Vlad Filat a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile

PUBLIKA.MD aminteşte că Judecătoria Buiucani a emis mandat de arest preventiv de 30 de zile pe numele lui Vlad Filat. Fostul premier al Republicii Moldova are statut de învinuit în dosarul de corupție, în care valoarea bunurilor primite ar fi de 250 de milioane de dolari.

Filat a fost reţinut joi de către ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de parlamentari au votat, la solicitarea procurorului general, Corneliu Gurin, lipsirea acestuia de imunitatea de deputat.

Liderul PLDM este acuzat de corupere pasivă şi de trafic de influenţă.

"E O CRIMĂ DEOSEBIT DE GRAVĂ!" Procurorul General cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat

Citeşte şi: REACŢIA DURĂ a lui Vlad Filat după ce procurorul general i-a cerut ridicarea imunităţii (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu