Avocado face minuni pentru sănătate. Ce beneficii poți obține dacă consumi regulat acest fruct

Avocado este un fruct originar din America de Sud, care în ultimii ani a devenit extrem de popular în țările din Europa de Est, inclusiv și în Republica Moldova, mai ales printre cei care își doresc un stil de viață sănătos.

Cercetătorii americani au făcut un studiu pe aproape 18.000 de persoane, dintre care 400 obișnuiesc să consume zilnic avocado. Rezultatele studiului au fost uimitoare: consumatorii acestui fruct aveau o stare mai bună de sănătate decât ceilalți subiecți testați, cu un nivel optim al nutrienților din corp.

Iată principalele beneficii ale acestui aliment pentru organism:

1. Întărește sistemul imunitar, prin cele 20 de minerale și vitamine pe care le conține. Acidul oleic, care se găsește în fructul de avocado este o grăsime monosaturată care previne apariția inflamațiilor în corp. De asemenea, fructul de avocado are și un conținut ridicat de vitamina C.

2. Asigură o mai bună funcționare a sistemului nervos, prin conținutul ridicat de potasiu, mineral benefic și pentru sănătatea vaselor de sânge. Astfel, consumul regulat de avocado contribuie la scăderea riscului de infarct și de accident vascular cerebral.

3. Îmbunătățește calitatea vederii, prin conținutul său bogat în antioxidanți, cei mai importanți dintre aceștia fiind luteina si zeaxantina, care asigura sanatatea ochilor, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu