Avionul lui Rogozin, întors din zbor. Ce spun reprezentanţii Ministerului de Externe de la Chişinău şi cei ai Ucrainei

Embed:

Avionul în care vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a sosit ieri la Chişinău, pentru a participa la festivităţile dedicate Zilei Victoriei la Tiraspol, a fost întors din zbor.

Reprezentanţii Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova au declarat pentru Publika TV că Rogozin nu se afla la bordul aeronavei. Şi reprezentanţii Ministerului de Externe de la Chişinău au confirmat faptul că avionul a făcut cale întoarsă după ce a intrat în spaţiul aerian al Ucrainei, însă au precizat că vicepremierul rus a plecat spre capitala Rusiei din Chişinău cu un avion de linie.

"Potrivit informaţiilor pe care le avem, vicepremierul rus a plecat de la Chişinău la Moscova cu o cursă de linie. Avionul privat ce urma să efectueze această cursă a fost întors la Chişinău din motive tehnice", a precizat şefa Serviciului de presă al Ministerul de Externe, Ana Taban.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe din România califică drept o "declarație foarte gravă" amenințarea vicepremierului rus cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condițiile în care România și-ar fi închis spațiul aerian pentru avionul său.

"Ministerul Afacerilor Externe apreciază că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declarație foarte gravă, în actualul context regional, în care Federația Rusă a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar forțe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin", precizează Biroul de presă al MAE.

În acest context,  Ministerul Afacerilor Externe din România solicită autorităților de la Moscova, ministerului rus de Externe, să precizeze public dacă afirmațiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziția oficială a Guvernului Federației Ruse față de România ca stat membru UE și NATO.

Publika.md aminteşte că potrivit unei postari pe Twitter, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a anunţat că România a închis spaţiul aerian pentru avionul său. Rogozin a ameninţat că "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai întâmpine astfel de probleme.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu