"Avionul" care pluteşte deasupra oraşelor FOTO

Un designer portughez a creat un "avion" futurist, care arată ca un nor şi pe care oamenii ar putea sta, în timpul zborului, scrie gandul.info. "Passing Cloud" (Norul Trecător) este un mijloc de transport revoluţionar, pentru cei interesaţi mai degrabă de călătorie decât de destinaţie, notează sursa.

"Avionul", format din mai multe baloane legate între ele printr-o structură de oţel inoxidabil plus nailon, va fi propulsat doar de vânt şi le va permite călătorilor să observe panorama oraşelor.

"Scopul proiectului este să fie ecologic, dar şi să sfideze toate mijloacele de transport existente. 'Avionul' va fi inovativ, estetic, dinamic. El va oferi o călătorie unică şi senzaţia că pluteşti pe un nor, fără un program fix şi fără să ştii care e destinaţia finală", spune designerul Tiago Barros.

Portughezul susţine că invenţia sa ar putea avea mai multe aplicaţii, de la o simplă distracţie la o "punte de observaţie" pentru a evalua dezastrul ecologic.Barros spune că vrea să producă "avionul" la scară largă, dar nu ştie exact când va începe acest lucru. Oricum, designerul crede că şi-a atins scopul, acela de a face proiectul cunoscut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu