Aviaţia NATO continuă să atace forţele pro-Gaddafi

Embed:

Aviaţia NATO continuă să atace forţele pro-Gaddafi. Potrivit postului de televiziune Al-Arabyia, o explozie puternică s-a auzit în apropiere de capitala Libiei, Tripoli. Se pare că un depozit de muniţie a fost ţinta tirurilor aeriene. În ultimele zile, au fost distruse şi cel puţin 12 tancuri.

Forţele aeriene britanice au distrus tancurile în apropiere de oraşul Misrata, iar un tun antiaerian şi un camion au fost atacate la sud-est de localitatea Sirte. Între timp, în oraşul Doha, capitala Qatarului, s-a reunit Grupul de Contact pentru Libia, care a discutat despre costul uman şi material al războiului.

"Zilnic devin victime ale operaţiunilor militare tot mai mulţi civili. Atacurile nu sunt îndreptate împotriva inamicilor, ci împotriva poporului libian", a spus prinţul Qatarului, Tamim Hamad Al-Thani.

"Sper că toţi vor sprijini şi vor contribui la strângerea a 310 milioane de dolari pentru a ajuta poporul din Libia. Până acum s-a reuşit colectarea a 39 la sută din suma de bani", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon.

În acelaşi timp, Italia a anunţat că examinează posibilitatea înarmării rebelilor libieni, dar Belgia a exclus din start această intenţie. Germania dezaprobă în continuare intervenţia militară în Libia, oferind doar ajutor umanitar poporului libian.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu