Avertizarea SUA: Teroriştii ar putea transporta la Soci bombe ascunse în tuburile cu pastă de dinţi

Embed:

Teroriştii care planifică atentate în Rusia ar putea transporta explozibilul în tuburile cu pastă de dinţi. Este avertizarea făcută de Statele Unite către toate companiile aeriene care au zboruri directe spre Federaţia Rusă, în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci. De cealată parte, Moscova susţine că au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii la evenimentul sportiv.

Avertismentul făcut de autorităţile din SUA vizează atât companiile aeriene americane, cât şi cele internaţionale. Un oficial a declarat pentru CNN sub protecţia anonimatului că bombele ar putea fi asamblate în timpul zborului sau la sosirea la Jocurile Olimpice, iar materialele explozive ar putea fi ascunse în pasta de dinţi sau produse cosmetice.  

De cealaltă parte, Rusia garantează securitatea la evenimentul sportiv de la Soci.

"Avem informaţii despre toate pericolele posibile din partea organizaţiilor teroriste. Ţinem cont de toate informaţiile de care dispunem şi putem afirma cu tărie că Soci sau Rusia nu este un loc cu nimic mai periculos decât oricare alt loc de pe planetă", a declarat viceprim-ministrul Rusiei Dmitri Kozak.

Preşedintele Comitetului Olimpic rus a declarat anterior că aproximativ 40.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea participanţilor la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Socii.

"Am luat toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea. Preşedintele nostru a menţionat anterior într-un interviu ce măsuri vor fi luate. Acestea includ şi mobilizarea a peste 40.000 de poliţişti şi soldaţi", a declarat Aleksandr Jukov.

În contextul măsurilor de securitate luate cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci, forţele ruse au desfăşurat o operaţiune antitero în republica rusă Daghestan. Potriviti presei locale, presupusul organizator al dublului atentat comis în decembrie 2013 în oraşul rus Volgograd a fost omorât în timpul unui schimb de focuri. Cele două atacuri de la gară şi o staţie de autobuz s-au soldat cu 34 de morţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu