AVERTIZARE: Virusul care a semănat panică în toată lumea SE APROPIE DE MOLDOVA

Embed:

Virusul Zika se răspândeşte ameninţător. Acesta ar putea să ajungă şi în Moldova, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Asta deoarece în ţara noastră sunt ţânţari din specia Aedes, purtători ai agentului patogen.

Organizația Mondială a Sănătății susţine că riscul răspândirii maladiei pe continentul european ar putea creşte în primăvară. Aşa că solicită întreprinderea unor măsuri de prevenire cum ar fi: distrugerea locurilor unde se reproduc ţânţarii și informarea oamenilor despre acest virus, în special a gravidelor.

"Avem toate condiţiile necesare. Dar avem o problemă fiindcă trebuie să apară în timpul apropiat sunt teste pentru identificarea sobgenomului ribonucleic. De aceea stăm în aşteptare, în câteva saptamini o apară şi pentru centrele regionale de diagnostic, acest test pentru identificare", a spus vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică Constantin Spânu. 

Virusul Zika a semănat panică în toată lumea. Agentul patogen care se transmite prin mușcături de țânțari sau mai nou, prin contact sexual şi fluide corporale, deocamdată nu are tratament şi a fost semnalat în 33 de țări. În cele mai multe cazuri, infectarea adulţilor trece neobservată.

Cei mai afectaţi sunt fetuşii, care pot dezvolta malformaţii sau complicaţii neurologice. În Brazilia s-au înregistrat peste patru mii de cazuri de microcefalii.

Brazilia este cea mai afectată ţară de acest virus. Aici au fost înregistrate peste 1,5 milioane de cazuri, iar în Columbia peste 20 de mii. Până acum, trei oameni au murit din cauza virusului. Mai multe laboratoare din diferite țări lucrează la realizarea unui vaccin împotriva maladiei, dar deocamdată nu a fost anunțat un rezultat pozitiv. Virusul a fost detectat prima dată în 1954 în Uganda, pe continentul african.

Citeşte şi: A fost semnalat în 15 ţări! Un virus înfricoşător ameninţă omenirea

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu