Avertizare meteo! COD GALBEN DE NINSORI PUTERNICE în toată ţara

Embed:

Peisaj de iarnă veritabilă în ţară. De câteva ore, ninge, iar pe alocuri, cade lapoviţă. Fenomenele se vor intensifica, pentru că de la ora 15:00 va intra în vigoare un cod galben de precipitaţii. Avertizarea meteorologilor va fi valabilă până la miezul nopţii.

"O să cadă ninsori puternice în cantităţi de 17-15 milimetri, nu este exclus să cadă în cantităţi mai mari 20 şi 30 de milimetri. Stratul de zăpadă ne aşteptăm să fie până la 20 de centimetri", a spus Ghenadii Roşca, şeful centrului Prognoze Meteo.

Potrivit specialiştilor, termometrele vor indica ziua între minus un grad şi plus cinci grade Celsius, iar pe parcursul nopţii temperaturile vor coborî până la minus opt grade. Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu prudență, pentru că pe şosele se va forma gheţuş. Pentru a eficientiza traficul rutier, pe traseele din ţară au fost mobilizaţi 110 inspectori de patrulare.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ne aşteaptă ninsori intense. Meteorologii au emis cod galben de precipitaţii puternice sub formă de zăpadă şi lapoviţă.

Avertizarea este valabilă, în data de 19 noiembrie, în intervalul orelor 15:00 - 23:00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Sinopticienii avertizează că prognoza meteorologică va veni la pachet cu gheţuş şi troiene de zăpadă, care se vor forma pe drumuri.

Potrivit specialiştilor, termometrele vor indica ziua între minus un grad şi plus patru grade Celsius, iar pe parcursul nopţii între zero şi minus cinci grade Celsius. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu