Avertizare: În această după-amiază, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de grindină

Embed:

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în această după-amiază, între orele 14.00 si 17.00, pe arii extinse se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

Izolat vor cădea averse puternice cu grindină, iar viteza vântului poate atinge 50-70 km/h. Totodată, meteorologii spun că şi în această săptămână pe teritoriul ţării, nivelul radiaţiei solare depăşeşte valoarea normală, care nu ar tebui să fie mai mare de nivelul doi.

Limita este depăşită însă de câteva ori în sud şi parţial în centrul ţării. Nivelul 8 este atins în oraşele Cahul, Leova şi Chişinău. Cel mai mic nivel de radiaţie solară se înregistrează la Briceni şi Soroca - 5 unităţi, iar la Făleşti şi la Bălţi - 4 unităţi. Specialiştii ne recomandă să evităm în aceste zile expunerea la soare, în special în orele amiezii. Să purtam haine deschise la culoare, din pânze naturale, chipiuri sau pălării. Potrivit medicului Alexandru Cărăuş, cele mai vulnerabile persoane în această perioadă sunt cardiacii, bătrânii şi copiii.

loading...

Lasă un comentariu