Avertizare de călătorie pentru Spania. Cetăţenii, atenţionaţi să fie precauţi

Cetăţenii românii care se află sau vor să călătorească în Spania sunt atenţionaţi că în comunitatea valenciană a fost emis un Cod Portocaliu de vânt şi precipitaţii până cel puţin vineri, ceea ce va afecta circulaţia rutieră pe unele autostrăzi. Avertismentul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe.

În ceea ce priveşte vântul, în special în zona mediteraneană, vor fi rafale puternice pe lina coastei, începând din data de 10 septembrie 2019 în Catalunia şi Insulele Baleare şi care se vor deplasa în timpul zilelor următoare spre estul şi sud-estul Peninsulei Iberice. Starea mării va fi caracterizată de un vânt cu forţa 7 până la 8 şi mare agitată (cu zone de mare foarte agitată în larg), potrivit mediafax.ro.

În Comunitatea Valenciană este posibil ca zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Castelló, Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare/aterizare, sau chiar să fie anulate.

De asemenea, circulaţia rutieră, pe autostrăzile A7 (CV10) Castelló de la Plana - Valencia - Alcoy - Alicante, AP7 Vinaros - Castelló de la Plana - Valencia - Calpe - Alicante, A31 Alicante - Albacete, A35 Valencia - Albacete si A3 Valencia - Madrid, va fi afectată din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane pe care le traversează, în special din cauza precipitaţiilor şi rafalelor violente de vând dinspre zona montană către mare (în special pentru conducătorii de camioane).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu