Avertizare de călătorie în Filipine! Vulcanul Taal a început să erupă (VIDEO)

Embed:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Filipine că, în dimineaţa zilei de luni, 13 ianuarie, vulcanul Taal (66 km de capitala Manila) a început să erupă. 

Peste 7 mii de persoane au fost evacuate din provinciile Batagas și Cavite și este în curs evacuarea totală a persoanelor de pe o rază de 14 km față de principalul crater al vulcanului.

În Manila se înregistrează în continuare căderi de cenușă, iar atmosfera este extrem de încărcată. Aeroportul din Manila (Ninoy Aquino International Airport) este închis din data de 12 ianuarie, iar începând cu data de 13 ianuarie școlile au fost închise în zona metropolitană a capitalei Manila și regiunea Luzon.

Se recomandă cetățenilor români să nu călătorească în R. Filipine în această perioadă, iar pentru cei care se află deja în această țară, în zonele afectate, să respecte întocmai indicațiile autorităților locale, să folosească măști de protecție și să se informeze cu privire la activitatea vulcanului Taal.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Manila: +63288927682, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, precum și la adresele de poștă electronică manila.consul@mae.ro / manila@mae.ro.

 

loading...

Lasă un comentariu