Avertismentul unui șef de servicii secrete: ISIS plănuiește ceva TERIBIL în Europa

Amenințarea teroristă în Europa nu a fost niciodată atât de ridicată, în ultimii 20 de ani, cum este în această perioadă, atrag atenția șefi de servicii secrete. Retragerea a mii de jihadiști din Siria și Irak aduce un pericol fără precedent pe continentul european, anunţă Daily Mail, scrie realitatea.net.

"ISIS plănuiește să lanseze un val de atacuri cu mașini-capcană în orașele din Europa", a avertizat recent un șef de servicii secrete.

Coordonatorul contra-terorismului la nivelul UE, Gilles de Kerchove a atras atenția că Europa trebuie să fie pregătită pentru "exodul" a mii de militanți islamiști care fug din Irak și Siria, pe măsură ce ISIS pierde teren în aceste teritorii.

Gilles de Kerchove a mai spus că există un risc tot mai mare ca Libia să devină terenul de lansare a unor atacuri devastatoare asupra Europei.

"Credem că ISIS își schimbă pas cu pas modul de operare în Europa. Mașinile-capcană sunt o variantă. Știm cât de mult au evoluat tehnicile Statului Islamic în materie de dispozitive explozive. O altă îngrijorare este utilizarea armelor chimice", a mai spus de Kerchove.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu