AVERTISMENTUL unui oficial nord-coreean: Izbucnirea războiului este inevitabilă

Războiul dintre Coreea de Nord și SUA este un fapt stabilit, spune un oficial nord-coreean al ministerului de Externe, într-un comunicat publicat de agenția de presă a Phenianului și citat de The Telegraph, citează agerpres.ro.

Coreea de Nord spune că războiul a devenit inevitabil odată cu exercițiile militare terestre și aeriene de amploare desfășurate de SUA și Coreea de Sud. "Întrebarea care mai rămâne acum este când va izbucni războiul", se mai arată în comunicat.

Oficialul nord-coreean dă vina pe "confruntările provocatoare" ale SUA și pe exercițiile militare fără precedent desfășurate în Coreea de Sud. În comunicat, sunt făcute și câteva referințe la afirmațiile directorului CIA Mike Popmpeo, care a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong-un "nu înțelege cât de serioasă este situația din nord-estul Asiei".

"Directorul CIA ne-a provocat și el, criticând fără rușine liderul nostru suprem, care reprezintă inima poporului", continuă comunicatul.

Tensiunile au escaladat în ultimele luni, după testele nucleare efectuate de Coreea de Nord și lansarea mai multor rachete balistice intercontinentale. La nivel de declarații, Coreea de Nord a afirmat că rachetele sale au capacitatea de a lovi în orice loc din Statele Unite.

Scăpată și de sub controlul Chinei, Coreea de Nord pare o națiune imprevizibilă, care pune pe jar comunitatea internațională. Nici declarațiile președintelui american Donald Trump, care l-a numit pe Kim Jong-un „pitic” și „gras”, nu au făcut nimic pentru a tempera o situație tensionată care amenință lumea întreagă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu