AVERTISMENTUL unui ministru privind un atac terorist ISIS la finala EURO

Finala Campionatului european de fotbal (Euro 2016) ar putea fi o ţintă atractivă pentru reţeaua teroristă Stat Islamic, mai ales dacă una dintre echipe va fi cea a Franţei, avertizează ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, citat de site-ul agenţiei Reuters, scrie realitatea.net.

"Autorităţile franceze sunt bine pregătite. Şi nu avem niciun indiciu clar privind vreun plan de comitere a unui atentat. Dar, cu cât meciurile sunt mai spectaculoase, cu atât finala va fi o ţintă mai atractivă. Dar serviciile de securitate ştiu acest lucru", a spus Thomas de Maiziere.

"Europa, inclusiv Germania, este o ţintă privilegiată de terorişti. Unele persoane cred că ameninţările se diminuează în contextul succeselor militare din Siria şi Irak, unde reţeaua Stat Islamic pierde teren. Eu nu văd lucrurile în acest fel. Eu consider că este vorba de un efect asimetric: dacă organizaţia teroristă Stat Islamic va fi slăbită, va încerca să transfere conflictul în străinătate", atrage atenţia Thomas de Maiziere.

Franţa a mobilizat peste 90.000 de militari, agenţi de poliţie şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii pentru garantarea securităţii în timpul Euro 2016.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu