AVERTISMENTUL unui diplomat rus: În regiunea transnistreană ar putea avea loc un CONFLICT ARMAT

Embed:

Renunţarea la actuala misiune de menţinere a păcii din regiunea transnistreană ar putea agrava situaţia şi chiar duce la un nou conflict armat. Avertizarea vine din partea ambasadorului cu misiuni speciale al Federației Ruse în procesul de soluționare a problemei transnistrene, Serghei Gubarev.

Într-un interviu pentru agenţia TASS, Serghei Gubarev a acuzat politicienii moldoveni că cer în mod constant transformarea operaţiunii de menţinere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune de poliţie multinaţională şi încalcă astfel declaraţia semnată la Moscova în martie 2009. Ambasadorul rus a avertizat că această iniţiativă ar putea avea consecinţe dramatice.

De asemenea, oficialul care reprezintă Moscova la negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean a subliniat că o provocare la adresa Tiraspolului înseamnă, de fapt, suspendarea oricăror negocieri.

Diplomatul a mai declarat că Rusia este îngrijorată de stagnarea discuţiilor în formatul 5+2. Totuşi, acesta a salutat faptul că reprezentant din partea Chişinăului la negocieri este Victor Osipov, pe care l-a descris drept un politician flexibil şi pragmatic. 

PUBLIKA.MD precizează că în regiunea transnistreană există un contingent rusesc de menţinere a păcii format din peste 400 de militari. Pe lângă aceştia, în stânga Nistrului staţionează ilegal aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi, rămaşi acolo după reorganizarea Armatei a 14-a, sub pretextul că ar păzi depozitele de armament de la Colbasna.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu