AVERTISMENTUL unei mame a cărei fiică a murit: Testați-vă copilul pentru această afecțiune

Părinții unei fete care a murit în somn din cauza unei afecțiuni cardiace cer acum medicilor să introducă teste pentru tineri, scrie realitatea.net.

Alexandra, fiica de 16 ani a lui John și Heather Reid a murit în somn din cauza unei aritmii cardiace, o problemă pe care o simplă electrocardiogramă o poate detecta.

Cei doi părinți spun acum că fiica lor ar fi putut fi salvată dacă sistemul medical ar fi introdus teste de rutină pentru tineri.

Un renumit cardiolog, Sanjay Sharma, a susținut poziția celor doi, spunând că, în fiecare săptămână, 12 tineri mor în Marea Britanie din cauza unei afecțiuni cardiace pe care nu știau că o au.

Marea majoritate a acestora - peste 80%, nu au avut niciun simptom, dar tot în 80% din cazuri boala ar fi detectată printro electrocardiogramă.

Alexandra s-a plâns de oboseală în ziua dinaintea morții, dar toată lumea a crezut că e absolut normal să fie obosită în condițiile în care era în plină sesiune de examene.

"I-am spus te iubesc și am sărutat-o pe frunte. Mi-a spus și ea că mă iubește. A fost ultimul lucru pe care ni l-am spus", a spus mama îndurerată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu