Avertismentul terapeuţilor: Statul mult pe scaun creste riscul de deces

Un studiu recent a demonstrat că statul prelungit pe scăuna poate crește riscul de deces. Un terapeut vine în ajutorul persoanelor care petrec mult timp pe scaun și explică un exercițiu simplu care le poate salva viața.

„Genuflexiunea este un exercițiu extraordinar deoarece acționează atât de multe oase și articulații de-o dată, cum ar fi șoldurile, genunchii, picioarele și gleznele, precum și mușchii", spune Andy Sobuta, un terapeut de la Centrul de Reabilitare Spaulding, afiliat la Harvard, se arată pe health.harvard.edu.

Potrivit sursei citate, genuflexiunea este unul dintre cele mai bune exerciții care contracarează efectele statului pe scaun și ajută la mobilitate.

În plus, imită multe acțiuni zilnice. Genuflexiunile sunt ușor de executat dacă sunt făcute corect.„Vreți să mențineți un ritm obișnuit în sus și în jos, care să se potrivească cu respirația dumneavoastră, unde vă inhalați în timp ce mergeți în jos și expirați pe drum", spune Sobuta. Acesta recomandă întreruperea exercițiilor dacă dor și efectuarea de ajustări.Genuflexiuni se pot face cu spatele la perete, unde poate fi strânsă o minge de exerciții între spate și perete. Sobuta sfătuiește să se facă trei astfel de seturi, cu pauză între ele:

„Adăugați-le la antrenamentele obișnuite sau pur și simplu le efectuați oricând în timpul zilei ca o pauză de ședere". Aceste exercițiu vă scăpă de sendetarism, care a făcut subiectul unui studiu. Rezultatul cercetării, publicate pe 3 octombrie 2017, în Annals of Internal Medicine, și a implicat circa 8.000 de adulți în vârstă de 45 ani și pește, a constat în descoperirea unei relații directe între timpul petrecut stând și un risc mai mare de deces precoce, scrie ele.ro

loading...

Lasă un comentariu