AVERTISMENTUL SUA privind amestecul Rusiei în procesele electorale democratice din alte ţări, inclusiv Moldova

Embed:

Subiectul amestecului Rusiei în procesele electorale democratice din alte ţări revine din ce în ce mai des în presa internaţională. Într-o intervenţie în direct la postul de televiziune american Fox News, senatorul John Barrasso a avertizat asupra pericolului pe care-l prezintă Moscova.

"Putin s-a implicat în alegerile din alte ţări. M-am întâlnit recent cu ambasadorul Republicii Moldova, acolo vor fi alegeri în februarie şi ei simt presiunea exercitată de Putin care încearcă să intervină în scrutin", a menţionat senatorul John Barrasso.

Amestecul în alegeri, dar şi acţiunile agresive, precum cea împotriva Ucrainei şi recentul incident violent din strâmtoarea Kerci, trebuie să provoace din partea Statelor Unite un răspuns pe măsură, a subliniat demnitarul american.

"Cred că trebuie să facem mai mult în acea regiune pentru că Putin reacţionează doar în faţa forţei şi a puterii. Cuvintele nu înseamnă nimic pentru el. Putin simte slăbiciunea şi o caută, mereu încearcă, mereu forţează limitele, caută ocazii să anexeze noi teritorii, se va folosi de orice oportunitate pentru a înşela", a declarat John Barrasso, senator american.

În Statele Unite este în desfăşurare o anchetă legată de implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Acuzaţii privind amestecul Kremlinului în procesele electorale au mai fost făcute în Franţa, Olanda şi ţările baltice. Moldova este constant ţinta atacurilor cibernetice şi a campaniilor de manipulare şi dezinformare desfăşurate de Rusia.

Un alt instrument de presiune folosit de Moscova îl constituie livrările de energie, iar Moldova este dependentă de gazul importat de la Gazprom.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu