AVERTISMENTUL salvatorilor pe timp de iarnă. SCENARIU DE SALVARE la cădere sub gheaţa lacurilor (FOTO)

Embed:

Salvatorii atenţionează: pescuitul şi plimbatul pe gheaţă este periculos.

Reprezentanții Serviciului Serviciilor Excepționale au simulat astăzi o operațiune de salvare de la înec și au demonstrat cum trebuie acordat primul ajutor medical unei persoane care s-a prăbușit sub gheață.

Simularea s-a desfășurat la doar o săptămână după ce un băiat de cinci ani s-a înecat în satul Recea, raionul Strășeni.

Potrivit scenariului, un băieţel a fugit de la şcoală şi a venit la iaz să se plimbe pe gheaţă. La un moment dat, aceasta s-a spart, iar elevul s-a prăbuşit în apă. O echipă de salvatori a auzit strigătele copilului și i-au acordat primul ajutor.

Un om poate rezista în apa îngheţată cel mult şase minute. După ce este salvată de la înec, victima trebuie dezbrăcată, învelită cu o pătură și să consume băuturi calde pentru a preveni hipotermia.

"Aş vrea să atenţionez părinţii să fie cât mai prudenţi în zilele libere să fie cu ochii pe copii să nu le permită să meargă la bazinele acvatice unde s-a aşezat un strat de gheaţă", a declarat Emil Iaşciuc, şeful Secţiei staţiei de salvare din cadrul DSE.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, cinci persoane s-au înecat în bazinele acvatice din țară de la începutul perioadei reci a anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu